Косев, Константин
Фолксваген
Голф III, Венто

Ремонт, експлоатация, техническо обслужване


Българска, първо издание
ISBN 978-954-03-0666-7
стр. 320
Формат 60x84/8
Мека подвързия

Цена 27,00 лв.
         В книгата са разгледани ремонтът, експлоатацията и обслужването на автомобилите Фолксваген (VW) Голф (Golf) III и Венто (Vento), произведени след 1991 г.
         В нея са обхванати както 16-клапанните бензинови двигатели, V-образните бензинови двигатели с работен обем 2,8 и 2,9 л., така и масовите 8-клапанни бензинови двигатели. Включени са също дизеловите и турбодизеловите двигатели със съответните горивни уредби.
         В достатъчна степен са описани действията по трансмисията на автомобила – съединител, предавателна кутия и задвижващи валове, по кормилната и спирачната уредба и по всички останали системи.
         Подробно са разгледани действията по всяка част на двигателя, уредба или система – сваляне-поставяне, разглобяване-сглобяване. Операциите по тях са подредени в необходимата последователност, като са онагледени богато със схеми на елементите, на използваните приспособления и на начина на работа с допустимите хлабини. Изрично са посочени действията, които задължително се извършват в автосервиз.
         Отделено е място също на свалянето и поставянето на елементи на каросерията – врати, капаци, стъкла, облицовки.
         В електрообзавеждането са разгледани основните източници и потребители на електрическа енергия – генератор, акумулатор, стартер, система за осветление и светлинна сигнализация. Посочени са начините за сваляне и поставяне на лампи на фаровете и на другите светлини.
         Изключително полезни са приложенията, дадени в края на книгата. В тях ще намерите информация за правилната експлоатация на вашия автомобил, за проверката и действията по техническото обслужване, за подходящите гуми, течности, филтри, лампи и свещи. Дадени са затягащите моменти на резбовите съединения във всички възли на автомобила. Черно-белите и цветните електрически схеми обхващат цялото електрообзавеждане и ще ви улеснят да отстраните неизправностите по веригите.
         Надяваме се, че с тази книга ще помогнем на всички автолюбители, които са любознателни и желаят да научат нещо повече за комплектуването на своя автомобил, да прибягнат до самостоятелни действия по него или да поръчат правилно ремонтни операции и резервни части. Надеждата ни е също, че ще стане настолна книга на автомонтьорите.
Обратно към списъка на книгите